De hele zomer lang zullen de medewerkers van de Press drukkerij in Laakdal hun sportieve kilometers laten sponsoren.

Alle bijdragen die ze verzamelen gaan in het sponsorspaarvarken en worden in oktober geschonken aan het Jan Degraen Fonds vzw, een fonds dat als doel heeft het comfort van kinderen met leukemie in isolatiekamers te verbeteren. Tijdens The Classic in Tessenderlo op 11 juli komen ze een eerste keer in actie.

De medewerkers van de drukkerij  in Laakdal zullen deze zomer deelnemen aan een aantal loopevents in de Kempen en Limburg. Op zich niets speciaals, er zijn wel meer bedrijven die in groep inschrijven voor sportmanifestaties.

Alleen verdienen deze sportievelingen met elke gelopen kilometer geld voor het Jan Degraen Fonds, aangezien ze allemaal gesponsord worden. ‘We zijn vorig jaar begonnen met in groep te lopen’, vertelt zaakvoerder Jonny Janssens. ‘Een paar weken geleden ontstond het idee om van deze activiteit deze zomer een lange sponsorloop te maken voor het Jan Degraen Fonds.

an is de zoon van een collega-ondernemer die stierf aan de slopende ziekte leukemie. Zijn wens was mensen met dezelfde ziekte te steunen en hulp te bieden om deze ondraaglijke lijdensweg te verzachten. Het geld van het fonds gaat niet zozeer naar onderzoek om de ziekte te genezen, maar wordt gebruikt om het comfort van de zieke kinderen, die vaak weken en maanden in isolatiekamers moeten doorbrengen, te verbeteren.’

Een sponsorpotje in uw bedrijf of zaak
De actie steunen is heel simpel. Bij de PRESS DRUKKERIJ staat een sponsorspaarvarken waarin mensen een bijdrage kunnen steken. ‘Het is een beetje het principe van vele kleintjes maken een groot’, legt Janssens uit. ‘Iedereen die hier over de vloer komt, kan iets in het varken steken.

Dat hoeft echt geen groot bedrag te zijn. Omdat we allemaal geloven in dit fonds vertellen we vaak over onze actie, waardoor ook andere bedrijfsleiders spontaan voorstellen om een sponsorpotje in hun bedrijf te plaatsen. Dit vinden we echt tof en we hopen dan ook dat nog meer bedrijven dit willen doen. Misschien zijn er wel bedrijven die ook in groep deelnemen aan zo’n manifestaties en die ook willen lopen voor het Jan Degraen Fonds.
Op die manier kunnen we door iets leuks te doen op het einde van de zomer hopelijk toch een aanzienlijk bedrag aan het Jan Degraen Fonds schenken.

Bedrijven die graag een sponsorpotje plaatsen, kunnen contact opnemen met mia@depress.be